Fénykép háttér szerkesztő program

A fénykép háttér szerkesztésénél először ki kell törölni a hátteret, azután lehet másik hátteret betenni. Ebben a cikkben videókat találsz, hogyan távolítsd el a hátteret és tegyél be más fénykép hátteret.

A háttér szerkesztéséhez megfelelő formátumú képet kell használni. A JPG nem jó ebben az esetben, nem képes kezelni az átlátszó hátteret. PNG formátumot kell használni, vagy más képszerkesztő formátumot (pl .xcf, a Gimp formátuma, vagy . psd, a Photoshop formátuma stb.)

 A fénykép háttér szerkesztéséhez olyan program kell, amely képes kezelni a rétegeket. Így a fénykép a felső réteg, a háttér az alsó.

Ilyen telepíthető képszerkesztő programok a Gimp, Photoshop stb.

Online képszerkesztők: Pixlr, Photopea, Snappa stb..

Hogy mennyire könnyű vagy nehéz a fénykép hátterét eltüntetni, az nagyban függ a képtől. A jó eredményért mindenképp dolgozni kell.

Az alábbiakban 3 módszert mutatok be, hogyan tüntesd el a fénykép hátterét. Ha kész, PNG formátumba mentve megmarad az átlátszó háttér. Így bármilyen hátteret berakhatunk a képnek. 

A kép háttér eltávolítása után a rétegkezelésről szóló videó látható, amely segít a fénykép hátterét úgy alakítani, ahogy te szeretnéd.

A cikk célja az, hogy ingyenes, online alkalmazásokat mutasson.

1. A legegyszerűbb módszer: remove.bg

A remove.bg egy ingyenes webes alkalmazás. Akkor működik, ha a téma jól elkülöníthető a háttértől, ha a háttér egyszínű, kevésbé éles.

Előnye: gyors és ingyenes webes alkalmazás

Hátránya: a bonyolultabb képekre nem alkalmas

https://youtu.be/XlZrZYRkjc0

2. Photopea.com Refine Egde eszköze

Ha a remove.bg nem működik, akkor a hátteret manuálisan kell eltüntetni, azaz nekünk kell a kép hátterét kitörölni. Számtalan online képszerkesztő program rendelkezésre áll erre a feladatra.

A személyes kedvencem a Photopea Refine Egde eszköze. A Photopea egy ingyenes online képszerkesztő program, egyfajta online leegyszerűsített Photoshop.

A háttér eltávolításánál elsőként ki kell törölni, vagy ki kell emelni a kép egyes részeit. Ezután az átmenetet a szürke színnel kisatírozni és kész az átlátszó háttér. Ezután bármilyen általunk választott képet be lehet tenni a háttérbe. Be kell másolni/ húzni a munkafelületre, ekkor új rétegként megjelenik. A réteget lentebb kell mozgatni, a kép mögé.

https://youtu.be/n4ibEaKdxA8

3. Varázsceruza és gyors kijelölés

A harmadik módszer a legbonyolultabb, de a legjobb végeredményt adja, bonyolult kép esetén is.

Elsőként a gyors kijelöléssel ki kell jelölni a szükséges képrészletet, majd varázsceruzával (Magic Wand) finomítani a kijelölést.

A sokak által ismert varázsceruza eszköz a Photoshop megjelenésével vált ismertté. Működése: az egyszínű, vagy hasonló színű képrészereket jelöli ki.Ezzel nagyban megkönnyíti a kép egyes részeinek kijelölését.

Használjuk a Unite (egyesítés) és Substract (kivonás) parancsot. Így egymástól teljesen független képrészeket lehet egy kijelölésbe összefogni, majd kitörölni.

A képrészlettől függően folyamatosan változtatom a varázsceruza paramétereit, hogy a legjobb eredményt kapjam. Ha kész a kép, PNG formátumba mentve az átlátszó háttér megmarad.

A módszer gyakorlást igényel, de az eredmény garantált.

https://youtu.be/tCyn-B51Bv8

Fénykép háttér szerkesztés rétegekkel

A képeket húzd be a szerkesztőfelületre, majd a videóban látható módszerrel alakítsd át a hátteret, töröld ki, ami nem kell.

Ügyelj a megfelelő réteg kiválasztására.

https://youtu.be/Rp8bzXrpupM

fénykép szerkesztő
fénykép szerkesztő program
fenykep szerkesztes

fénykép szerkesztés

háttérkép készítő
kép háttér
fenykep szerkeszto
szerkeszto
fekete háttér szerkesztő
png szerkesztő
háttér cserélő program