Képszerkesztő átlátszó háttér

Jó volna eltávolítani a fényképek hátterét, hogy átlátszó hátteret kapj?

Az átlátszó háttéret bármilyen képre ki lehet cserélni, ezt a köznyelvben “photoshoppolás”-nak is nevezik. Ebben a cikkben 3 módszert mutatok be, videóval, hogyan lehet átlátszó hátteret készíteni, vagyis kitörölni a meglévő hátteret.

Az átlátszó háttér elkészítésére, a meglévő háttér törlésére a Photoshop a profi megoldás, de a Photoshop drága, bonyolult és nagy a gépigénye.

Helyette rengeteg ingyenes online képszerkesztő program használható, amely nagyon hasonlít a Photoshophoz. A lenti 3 módszert a legtöbb képszerkesztőben ugyanígy lehet használni, legyen az GIMP, Pixlr stb.

Képszerkesztő átlátszó háttér készítése 1. módszer:

Erre a célra készítettek egy weboldalt, a címe : remove.bg. Ha a képen kellően különbözik a tárgy és a háttér (előtér és háttér), akkor a remove.bg 1 perc alatt eltávolítja azt.

Mindenképp érdemes kipróbálni, ha nem sikerül így, akkor a következő bekezdésben találsz megoldást.

Képszerkesztő átlátszó háttér készítése 2. módszer

A kép háttér eltávolítására többféle megoldás létezik. Ha a kép háttere “bonyolult”, az automatikus háttér eltávolítás nem ad jó megoldást, további módszerek állnak rendelkezésre, online ingyen.

A Photopea ingyenes online képszerkesztő program Refine Edge nevű eszköze kezdők számára is nagyon egyszerűen használható, azonnali megoldást ad.

Képszerkesztő átlátszó háttér készítése: 3. módszer

Ha a fenti módszerek nem adnak kielégítő megoldást, itt a harmadik módszer. Ez a legbonyolultabb, cserébe a legjobb végeredményt adja.Több munkát kell beletenni, de az eredmény is jobb lesz.

A Magic Wand, magyarul Varázsceruza eszközzel ki kell jelölni a hátteret, majd kitörölni. Ebben a videóban bemutatom a használatát.

A képrészlettől függően folyamatosan változtatom a varázsceruza paramétereit, hogy a legjobb eredményt kapjam.