Képszerkesztő háttér megváltoztatása online

A háttér megváltoztatásához először el kell tüntetni a fénykép hátterét. Hogy mennyire könnyű vagy nehéz a fénykép hátterét eltüntetni, az nagyban függ a képtől.

Az alábbiakban 3 módszert mutatok be, hogyan tüntesd el a fénykép hátterét. Ha ez megvan, PNG formátumba mentve megmarad az átlátszó háttér. Így bármilyen hátteret berakhatunk a képnek.

A legegyszerűbb módszer: remove.bg

A remove. bg egy ingyenes webes alkalmazás. Akkor működik, ha a téma jól elkülöníthető a háttértől, ha a háttér egyszínű, kevésbé éles.

Előnye: gyors és ingyenes webes alkalmazás

Hátránya: a bonyolultabb képekre nem alkalmas

Photopea.com Refine Egde eszköze

Ha a remove.bg nem működik, akkor a hátteret manuálisan kell eltüntetni, azaz nekünk kell a kép hátterét kitörölni. Számtalan online képszerkesztő program rendelkezésre áll erre a feladatra.

A személyes kedvencem a Photopea Mágikus kijelölés eszköze. Válaszd a Kijelölés menü Mágikus kijelölés menüpontját, ekkor két ablak jelenik meg. Az egyiken az eredeti kép, a másikon látszik, hogy mely részek vannak kitörölve.

Képszerkesztő háttér megváltoztatása online

Címe: www.photopea.com

A háttér eltávolításánál zöld színnel ki kell festeni a maradó részeket, pirossal azt, ami törlésre kerüljön, szürkével az átmeneti részeket. Ha a piros és a szürke szín találkozik, hibaüzenet jelenik meg, kell közé feteni egy kis szürkét.

Ezután bármilyen általunk választott képet be lehet tenni a háttérbe.Be kell másolni/ húzni a munkafelületre, ekkor új rétegként megjelenik. A réteget lentebb kell mozgatni, a kép rétege alá.

Az alábbi videóban egy Solid Color Fill, azaz egyszínű háttér van a kép mögött, bármilyenre kicserélhető.

Photoscissors fénykép hátterének megváltoztatása online

fénykép hátterének megváltoztatása online

Szó szerint fénykép ollózást jelent. A használata ugyanaz, mint a fent felsorolt programoké. Csak fel kell tölteni a képet, egy kattintás és kész is a háttér eltüntetése. Ez sem olyan pontos, mint a remove.bg, viszont lehet pontosítani, javítani.

https://photoscissors.com/

Varázsceruza és gyors kijelölés

Elsőként a gyors kijelöléssel ki kell jelölni a szükséges képrészletet, majd varázsceruzával (Magic Wand) finomítani a kijelölést. A sokak által ismert varázsceruza eszköz a Photoshop megjelenésével vált ismertté.

Működése: az egyszínű, vagy hasonló színű képrészereket jelöli ki. Ezzel nagyban megkönnyíti a kép egyes részeinek kijelölését.

Használjuk a Unite (egyesítés) és Substract (kivonás) parancsot. Így egymástól teljesen független képrészeket lehet egy kijelölésbe összefogni, majd kitörölni.

A képrészlettől függően folyamatosan változtatom a varázsceruza paramétereit, hogy a legjobb eredményt kapjam. Ha kész a kép, PNG formátumba mentve az átlátszó háttér megmarad.