Retusáló program ingyenes letöltés

A retusálás alapvető fogásait könnyen el lehet végezni, egy minimalista retust kb 15 perc alatt meg lehet csinálni. A retusálást letölthető programban is szokták végezni, de még egyszerűbb, ha ingyenes online programot használsz rá.

Ingyenesen letölthető retusáló program a GIMP: https://www.gimp.org/

Ez egy profi fotószerkesztő program, rengeteg más funkcióval. Ebben a cikkben találsz videót, hogyan kell retusálni GIMP-ben. 

Kiváló retusáló online képszerkesztő program a Photopea. Nézd meg a videót! Ebben bemutatom a 3 alapvető retusálási módszert.

Retusálás – bőrhibák eltüntetése

A bőrhibák eltüntetés a Spot Healing Brush eszközzel történik. Kattints az ikonjára, majd kattints az eltüntetni kívánt szeplőre, pattanásra, bőrhibára stb. Ha nem elég szép az eredmény, akkor változtass az ecset méretén, próbáld meg többféle képpen.

Retusálás – fogak fehérítése

A fogak fehérítése a Dodge eszközzel történik. A Dodge eszköz a fényerőt emeli, azaz „égeti” a képrészletet. Minél tovább nyomva tartod a kurzort, annál inkább. ezért érdemes rövid kattintásokkal haladni és folyamatosan ellenőrizni az eredményt. 

Retusálás – szemek élénkítése

A szemek élénkítése segít, hogy a kép magára vonja a néző figyelmét. Az élénk, mélyebb tónusú szemgolyó vonzóbbá teszi a modellt. A videóban szereplő módszer esetében mindkét szemgolyó kivan jelölve, ellipszis eszköz, Substract beállítás. Majd a Levels (szintek) eszközzel változtatom a tónust.

Retusáló ingyenes videó

Retusálás GIMP-ben

Pixlr retusáló program

A Pixlr az egyik legelterjedtebb online képszerkesztő, “fotosoppoló” program. Mindegyik eszközről használható, számítógépről biztosítja a legjobb funkcionalitást. Megtalálható benne minden olyan fontosabb funkció, amely a retusáláshoz szükséges.

https://pixlr.com/


retusálás online

arc szerkesztő program
fénykép retusálás online
ingyenes arc szerkesztő program
arckép szerkesztő program
képretusáló
online retusálás
gimp retusálás
szerkesztő program letöltése ingyen
fényképszerkesztő program ingyenes letöltése magyarul