Képszerkesztő programok letöltése

Az egyik legismertebb ingyenes letölthető képszerkesztő program a Gimp (http://gimp.hu/). Tudása és funkcionlitása a Photoshophoz mérhető, azonban jóval kisebb az erőforrásigénye, ingyenesen letölthető és licensz nélkül használható.

A fontosabb képszerkesztő funkciókat ingyenes, böngészőben használható képszerkesztőkkel is meg lehet csinálni. Olvass tovább és nézd meg a videókat.

A fényképek javításával kis gyakorlás után néhány perc alatt látványos eredményeket lehet elérni. Szeretjük a kontrasztos képeket, fényképezéskor nehéz minden elvárásnak megfelelni. Időnként olyan dolgok jelennek meg a képen, amit el kell tüntetni stb.

Egy profi online ingyenes fénykép javító program a Photopea (photopea.com).

Ebben a cikkben bemutatom a legfontosabb fénykép javító funkciókat, videóval is.

A gyakori fénykép javító funkciók:

  • kontraszt állítása
  • fényerő állítása
  • kép vágása
  • ferdeség kiküszöbölése
  • képrészlet eltüntetése
  • képrészlet átszínezése, élénkítése
  • kép hátterének eltávolítása
  • retusálás, bőrhibák eltávolítása

Fénykép javítás – kontraszt és fényerő módosítása

Vágás, ferdeség beállítása és javítás

Képrészlet eltüntetése

Képrészlet átszínezése

Kép háttér eltávolítása: legegyszerűbb módszer

Kép háttér eltávolítása

Kép háttér eltávolítása

Retusálás – bőrhibák eltüntetése

A bőrhibák eltüntetésének alapvető fogásait (retusálás) könnyen el lehet végezni, egy minimalista retust kb 15 perc alatt meg lehet csinálni. A legegyszerűbb, ha ingyenes online programot használsz rá.

Kiváló retusáló online ingyenes képszerkesztő program a Photopea (Photopea.com). Nézd meg a videót! Ebben bemutatom a 3 alapvető retusálási módszert.

Retusálás – bőrhibák eltüntetése

A bőrhibák eltüntetés a Spot Healing Brush eszközzel történik. Kattints az ikonjára, majd kattints az eltüntetni kívánt szeplőre, pattanásra, bőrhibára stb. Ha nem elég szép az eredmény, akkor változtass az ecset méretén, próbáld meg többféle képpen.

Retusálás – fogak fehérítése

A fogak fehérítése a Dodge eszközzel történik. A Dodge eszköz a fényerőt emeli, azaz „égeti” a képrészletet. Minél tovább nyomva tartod a kurzort, annál inkább. ezért érdemes rövid kattintásokkal haladni és folyamatosan ellenőrizni az eredményt. 

Retusálás – szemek élénkítése

A szemek élénkítése segít, hogy a kép magára vonja a néző figyelmét. Az élénk, mélyebb tónusú szemgolyó vonzóbbá teszi a modellt. A videóban szereplő módszer esetében mindkét szemgolyó kivan jelölve, ellipszis eszköz, Substract beállítás. Majd a Levels (szintek) eszközzel változtatom a tónust.

Bőrhibák eltüntetése ingyenes videó

https://youtu.be/Zfv-9ODYwIo

Szófelhő:

gimp magyarul letöltés ingyen

gimp magyar letöltés ingyen
gimp letöltés magyar ingyen
gimp képszerkesztő letöltés
gimp letöltés magyar
gimp letöltése ingyen
gimp letöltés ingyen
gimp magyar letöltés
gimp magyar
gimp letöltés
gimp download