Fotókollázs ötletek

A kollázs jelentése: több képből álló kép. A fotó kollázs képek nagyon hasznosak, ha pl egy nyaralást, szülinapot, évfordulót stb. szeretnénk összefoglalni, bemutatni.

Egy vagy két kép hangsúlyos, néhány pedig kisebb képként helyet kap mellettük. Erre beépített sablonokat használhatsz, egyszerűen csak bele kell helyezni a képeket és kész is!

Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan készíts kollázst online egyszerűen, minden technikai tudás nélkül. Fotókollázs ötletek tucatjait fogod látni, használd a Canva-t. A cikk második részében a Canva regisztrációt mutatom be.

Fotókollázs ötletek képszerkesztővel + VIDEÓ

Az egyik legjobb online kollázs készítő képszerkesztő: a Canva!

Lépj be a Canva képszerkesztőbe, a www.canva.com weboldalon. A keresőbe írd be, hogy fotókollázs vagy fotómontázs, illetve keresd ki a felajánlott lehetőségek között.

Fotó kollázs készítő

Az új ablakban, a bal oldalon rengeteg sablont találsz, amit csak ki kell tölteni képekkel. A sablonok témakörökbe vannak rendezve, köztük magyar nyelven kereshetsz.

A sablonok bal alsó sarkában látható, ha ingyenes a sablon. A kurzor rámozgatásával megjelenik. Ha nem jelenik meg, hogy ingyen, akkor letöltéskor fizetni kell a sablonért.

A saját képeket először fel kell tölteni. Bal oldalon a feltöltés fülre kattintva fel kell tölteni. A képeket be kell húzni a megfelelő helyre, majd a jobb felső sarokban a letöltésre kattintva le lehet tölteni. 

Fotó kollázs készítő

Fotókollázs ötletek VIDEÓ

Érdemes kipróbálni a Canva Pro-t, amely korlátlan hozzáférést biztosít a sablonokhoz és a prémium, nagy felbontású képekhez. A csomag része az automatikus háttér eltávolító funkció is.

30 napig ingyenesen ki lehet próbálni, kattints a linkre: https://partner.canva.com/c/2623004/647168/10068

A link egy affiliate link, azaz ha ezen a linken regisztrálsz, számodra ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, de én jutalékot kapok utána. Köszönöm szépen, ha regisztrálsz a linken. A regisztráció során meg kell adni a bankkártya adatokat is, de a 30 napos lejárat előtt értesít és le tudod mondani a szolgáltatást.

A Canva használata, regisztráció menete

A Canva főoldala, itt tudsz belépni. A regisztráció ingyenes, vagy Facebook illetve Google fiókkal is használhatod.

Egyből magyar nyelven tudod kezelni belépés után.

Canva főoldal, regisztráció a kollázshoz

Belépés után a főoldal fogad, itt választhatsz több ezer előre elkészített sablonból. Nem csak kollázs, hanem minden más közösségi médiában és interneten szükséges képet lehet vele készíteni. 

A keresőbe írd be, hogy fotómontázs, vagy válaszd ki a sablonok között.

Megjelenik sok-sok fotókollázs ötlet.

Canva fotómontázs minták

Bármelyikre kattintva megjelenik egy új oldal a tervezésre. A bal oldali sávban böngészhetsz a kategóriák között, vagy írd be a keresőbe. 

A kiválasztott sablont szerkeszd át ízlésed szerint.

Sok sikert!