Online kollázs képszerkesztő

Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan készíts kollázst online egyszerűen, minden technikai tudás nélkül, oktatóvideóval. A cikk második részében a Canva regisztrációt és a kollázskészítés menetét mutatom be, képernyőképekkel.

A kollázs jelentése: több képből álló kép. A kollázs képek nagyon hasznosak, ha pl egy nyaralást, szülinapot, évfordulót stb. szeretnénk összefoglalni, bemutatni.

Sokféleképpen lehet variálni a képeket. Egy vagy két kép hangsúlyos, néhány pedig kisebb képként helyet kap mellettük, vagy pedig hasonló méretű képeket kombinálunk.

Erre beépített sablonokat használhatunk, egyszerűen csak bele kell helyezni a képeket és kész is!

Online kollázs képszerkesztő + VIDEÓ

Az egyik legjobb online kollázs készítő program: a Canva!

Lépj be a Canva képszerkesztőbe, a www.canva.com weboldalon. A keresőbe írd be, hogy fotókollázs vagy fotómontázs. Máris sok-sok kollázs keret jelenik meg, amiből válogathatsz. Kattints az egyikre.

Az új ablakban, a bal oldalon rengeteg kollázs keretet találsz, amit csak ki kell tölteni képekkel. A sablonok témakörökbe vannak rendezve, köztük magyar nyelven kereshetsz.

A sablonok bal alsó sarkában látható, ha ingyenes a kollázs keret. Az egérmutató rámozgatásával megjelenik. Ha nem jelenik meg, hogy ingyen, akkor letöltéskor fizetni kell a sablonért.

Érdemes kipróbálni a Canva Pro-t, amely korlátlan hozzáférést biztosít a sablonokhoz és a prémium, nagy felbontású képekhez. A csomag része az automatikus háttér eltávolító funkció is.

30 napig ingyenesen ki lehet próbálni, kattints a linkre: https://partner.canva.com/c/2623004/647168/10068

A link egy affiliate link, azaz ha ezen a linken regisztrálsz, számodra ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, de én jutalékot kapok utána. Köszönöm szépen, ha regisztrálsz a linken. A regisztráció során meg kell adni a bankkártya adatokat is, de a 30 napos lejárat előtt értesít és le tudod mondani a szolgáltatást.

A Canva használata, regisztráció menete

A Canva főoldala, itt tudsz belépni. A regisztráció ingyenes, vagy Facebook illetve Google fiókkal is használhatod.

Egyből magyar nyelven tudod kezelni belépés után.

Canva főoldal, regisztráció a kollázshoz

Belépés után a főoldal fogad, itt választhatsz több ezer előre elkészített sablonból. Nem csak kollázs, hanem minden más közösségi médiában és interneten szükséges képet lehet vele készíteni. 

A kollázsok elkészítése

A keresőbe írd be, hogy fotómontázs, vagy válaszd ki a sablonok között, a kereső alatti sávban.
Megjelenik sok-sok fotókollázs minta.

Canva fotómontázs minták

Bármelyikre kattintva megjelenik egy új oldal a tervezésre. A bal oldali sávban böngészhetsz a kategóriák között, vagy írd be a keresőbe. 

A kiválasztott sablont szerkeszd át ízlésed szerint.

Kollázs készítése rácsokkal

Használhatsz rácsokat is a kollázsok elkészítésére.

A bal oldalon, az Elemek között válaszd a Rácsok menüpontot, majd válaszd ki a számodra megfelelő rácsokat.

Kollázs készítés rácsokkal 01
Kollázs készítés rácsokkal 02
Kollázs készítés rácsokkal 03

Töltsd meg képpel a rácsokat

Kollázs készítés rácsokkal 05
Kollázs készítés rácsokkal 04